Koop een goede e-bike

Als fietsen je soms wat moeilijk afgaat als het hard waait of je tegen een heuvel op rijdt is het zeker verstandig te overwegen een elektrische fiets te kopen. De gemiddelde e-bike kost wel een paar centen maar daar kun je dan ook jaren mee vooruit zodat je toch lekker in beweging blijft.

Voor alle leeftijden

Cyclist rides his bike up a steep hill

Elektrische fietsen winnen de laatste jaren zeker sterk aan terrein en zijn niet alleen bij de oudere generatie die wat meer moeite kan hebben met fietsen erg populair. Ook de jeugd die er dagelijks mee naar school fietst kan er prima mee uit de voeten. Dus als je kind een goede fiets nodig heeft en dagelijks de nodige kilometers aflegt kun je zeker ook de aanschaf van een e-bike overwegen.

Diverse elektrische fietsen

Een elektrische fiets is in verschillende types te koop waarbij je onder andere kunt denken aan een dames- of herenmodel maar er zijn nog meer mogelijkheden. Hiervoor kijk je het beste even op internet wat er allemaal verkrijgbaar is. Naast de verschillende modellen kun je ook nog keuzes maken binnen de modellen zelf. Denk hierbij aan diverse framehoogtes of wat voor accu je erbij kiest.

Kies voor een LiPO accu

Een accu heb je in verschillende soorten. Welke je kiest is persoonlijk maar hoeveel kilometer je ermee wilt afleggen is zeker van belang. Kies je voor een LiPO accu dan kun je daar een aardig eind mee fietsen en zeker langer dan met een Li-Ion of NiMH accu. Een ander voordeel van deze accu is dat deze erg klein is en handzaam in het gebruik. Nadeel is dat hij niet bepaald voordelig is in aanschaf.

Kijk wat het kost

Wil je liever een wat voordeligere accu? Dan kies je het beste voor een NiMH. Deze is voordeliger in aanschaf maar je dient er wel rekening mee te houden dat het een grote accu is die ook nog eens vrij snel leeg raakt. Voor langere afstanden met e-bikes te fietsen is deze accu dan ook minder geschikt. De meest gekozen accu is de Li-Ion. Deze gaat vrij lang mee en ontlaadt niet snel.