Ik ging ook maar een elektrische sigaret kopen

energy_drink_10mlIk ging ook maar een elektrische sigaret kopen

Vrienden van me zijn in het buitenland geweest en kwamen helemaal uitgelaten terug. Al waren ze maar enkele weken weggeweest, ik herkende ze haast niet meer terug. Sowieso letterlijk, want ze waren allemaal hartstikke bruin geworden, wat een goden! Ook waren ze helemaal uitgelaten over allerhande producten die ik nog helemaal niet kende. In het vliegtuig bijvoorbeeld, konden ze kennelijk een elektrische sigaret kopen en zo waren ze eraan gekomen. Omdat ze toch wel een tijdje moesten vliegen, kozen ze ervoor dat zo’n elektrische sigaret kopen helemaal zo’n slecht idee nog niet was. Je mag immers niet roken in het vliegtuig en als je verslaafd bent aan roken en je ook nog eens een uur of tien moet proberen niet aan roken te denken, dan word je gek – geloof me, ik weet hoe dat werkt, ik ben zelf een verstokte roker. Het was ze bevallen, die elektrische sigaret, en ze bleven er ook na het reizen per vliegtuig van roken. In eerste instantie aangezien je er kennelijk overal binnen mee mag roken, bijvoorbeeld ook in hotels en restaurants. Ik zie daar ook de voordelen nog wel van in. Een van mijn vrienden is zelfs gestopt met roken omdat hij de elektrische sigaret als alternatief vond. Het leek hem een stuk gezonder dan maar direct helemaal te stoppen met roken nu hij zo’n goede vervanger heeft gevonden. Ik vond dat wel inspirerend en kocht zelf ook maar eens zo’n sigaret, ik bouw het steeds meer op als vervanger voor de gewone sigaret.