Wat is de geschiedenis achter de wax seal stamp?

De wax seal stamp, ook wel zegelstempel genoemd, is een instrument dat gebruikt wordt om een persoonlijk zegel te maken op documenten. Het gebruik van zegelstempels gaat terug tot de oudheid, waar het werd gebruikt in Mesopotamië en Egypte om waardevolle documenten te verzegelen.

De middeleeuwen

In het middeleeuwse Europa werd het gebruik van zegelstempels geïntroduceerd door de adel. Het werd gebruikt als een manier om hun macht en autoriteit te bevestigen op documenten, zoals brieven en wetten. Het gebruik van zegelstempels werd vervolgens geadopteerd door de burgerij en werd een belangrijk onderdeel van de dagelijkse zakelijke en persoonlijke communicatie.

Verschillende materialen

In de 17e en 18e eeuw werd de wax seal stamp populairder en verfijnder. Zegelstempels werden gemaakt van verschillende materialen zoals hout, brons en zilver en werden versierd met symbolen, initialen en familiewapens. De wax seal stamp werd ook gebruikt om zegels te maken voor bijvoorbeeld kaarsen, enveloppen en flessen.

Moderne technologie

Met de komst van moderne technologieën in de 19e en 20e eeuw verloor de wax seal stamp zijn populariteit en werd vervangen door de meer praktische handtekening. Echter, in de afgelopen decennia is er een hernieuwde interesse in de wax seal stamp als een symbool van persoonlijkheid en authenticiteit.

Gebruikt voor wat?

Vandaag de dag worden wax seal stamps nog steeds gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals bruiloften, uitnodigingen en branding. Er zijn ook hobbyisten die zich bezighouden met het maken van hun eigen zegelstempels en wax seals.

De wax seal stamp heeft een rijke geschiedenis en heeft een belangrijke rol gespeeld in de menselijke communicatie en geschiedenis. Het blijft een populaire en gewaardeerde manier om een persoonlijk tintje toe te voegen aan documenten en andere voorwerpen.

Bron: JessyAtSea