Mooiste museum in Gelderland in Doesburg

Wanneer u in Gelderland bent is het  een goed idee om een stop te maken in museum Lalique die bevestigd staat in  Doesburg.

Waarom kiezen voor museum Lalique?

Het museum gaat over een Franse kunstenaar genaamd René Lalique. Het was een Franse kunstenaar uit 1860 tot 1945. Hij werd de Da Vinci onder de glaswerken en juwelen genoemd. Zijn kunstwerken zijn zo bijzonder door de vele details die erin verwerkt zijn. Die details zie je op het eerste gezicht niet meteen. Dit komt omdat René Lalique werkte met een vergrootglas om zijn details te verwerken in zijn kunsten.

René Lalique hield van de “kleine natuur “ en heeft dat vaak gedetailleerd in zijn juwelen en glaswerken. Zo zal je vaak de vlinder,, libel en de kikker terug vinden.

Arrangementen museum

In museum Lalique organiseren ze twee groepsarrangementen. Zo krijg je een zeer uitgebreide uitleg over de kunstenaar en zijn kunstwerken. Terwijl u zelf geniet van een heerlijke prosecco. Wanneer dat afgelopen is ga je heerlijk lunchen bij de openhaard of in de bloementuin.  Wanneer je zo groepsarrangement wilt boeken, is het wel slim om van tevoren te reserveren. Dit doe je makkelijk op de website https://www.musee-lalique.nl/.