Hoed dragen als man: een nieuwe modetrend

Door de eeuwen waren hoeden voor mannen altijd als populair beschouwd. De mannen vroeger droegen altijd cowboyhoeden, bolhoeden en/of dophoeden. Het was een manier om hun mannelijkheid en status te uiten. Echter zie je tegenwoordig nog weinig mannen een hoed dragen. Veel vinden dat een hoed niet mannelijk is of dat het lelijk staat bij hun hoofd. Ook zijn de meeste mannen bang om een hoed te kopen, omdat het soms overkomt als ouderwets en overdreven. Maar een hoed includeren in je outfit kan je look totaal gaan veranderen. Het maakt je outfit meer hip, fashionable en uniek! Enige wat je moet weten is hoe je de juiste hoed koopt die perfect past bij jou.

Hoe vind je een hoed die past bij jou?

Je moet een hoed kopen die past bij jouw gezicht. Als je een grote en brede gezicht hebt, raad ik je aan om hoeden te halen met een kleinere rand. Aan de andere kant, een hoed met een bredere rand past beter bij mannen met een smaller gezicht. Hoeden voor mannen komen ook voor in allerlei verschillende soorten kleuren. Je kan jouw perfecte hoed kiezen op basis van de gelegenheid, seizoen of je outfit. Veel hoeden bestaan uit neutrale kleuren die niet al te veel opvallen, zoals zwart, bruin of beige. Maar ben jij iemand die liever opvallende kleuren draagt? Dan kan je altijd een hoed kopen met mooi en opvallende kleuren zoals groen of blauw.

Wat voor soort hoeden zijn nu in de mode?

Tegenwoordig worden hoeden zoals een Fedora, een Flat cap of een Baseball caps, gedragen. Een Fedora is een perfecte hoed om te dragen tijdens je vakantie bijvoorbeeld. De hoed heeft een tropische stijl dat je goed kan combineren met een T-shirt of een dun bloesje. Een Flat cap is een welbekende type hoed dat mooi past bij herfst kleding. Het geeft je een echte classy en mysterious look. Als je een sportieve type bent dan raad ik het je aan om een baseball cap te dragen. Dit zijn eigenlijk ook de meest voorkomende type hoeden onder de mannen. Het past goed bij een sportieve outfit zoals met een hoodie en sneakers. Heb je ook een slechte haardag? Een baseball cap is de perfecte oplossing om toch nog vol style de deur uit te gaan.